ja już nie rozumiem o czym mówicie
LPG - czy założyłbyś jeszcze raz?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez rezonZamieszczone przez patrykLbzdura jest wyciagac zmiany oleju do 30 tys. km, tak jak to zaleca aso w przypadku braku lpg
ja mam lpg i wymiany oleju co 15 tys., i tak samo powinno byc bez instalacji, bo co ma piernik do wiatraka?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykLCytat:
ja już nie rozumiem o czym mówicie
najgorsze, ze ja tez nieZamieszczone przez baca10Wedlug instrukcji jak masz LPG to przeglady robisz co 15 tys. km
Komentarz
-
-
Który silnik z O2 najlepiej znosi LPG, przeczytałem cały wątek i nie znalazłem takiej odpowiedzi. Szukam auta do 36-38k bez kosztów instalacji LPG, rocznik po 2006. Wiem, że w B6 jest to nie opłacalne, bo albo silniki źle znoszą LPG albo instalacja kosztuje krocie. Jak to wygląda w Octavii?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashKtóry silnik z O2 najlepiej znosi LPG, przeczytałem cały wątek i nie znalazłem takiej odpowiedzi. Szukam auta do 36-38k bez kosztów instalacji LPG, rocznik po 2006. Wiem, że w B6 jest to nie opłacalne, bo albo silniki źle znoszą LPG albo instalacja kosztuje krocie. Jak to wygląda w Octavii?
Komentarz
-
-
zestaw startowy od maciejka wylądowałZałączone plikisaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez vince123zalezy jaka masz butel :lol:
Zamieszczone przez vince123szkoda, motul :?: :?:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez natashw B6 jest to nie opłacalne
PS: ja w piątek jadę na Toruńską gadać o instalce do swojej kolubryny... Troszkę się "boję", bo na LPG oszczędzę raptem 250-300zł/m-c i będę wtedy "musiał" Tojtojką troszkę pojeździć (żeby sie inwestycja zwróciła), a to niekoniecznie może mi się podobać... :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
patrykL, przecież sam pisałeś o "wyciąganiu przeglądów do 30kkm", a robisz co 15kkm bo niby lepiej. nie wiem pod jakim względem ma to być lepsze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez patrykLpatrykL, przecież sam pisałeś o "wyciąganiu przeglądów do 30kkm", a robisz co 15kkm bo niby lepiej. nie wiem pod jakim względem ma to być lepsze.
a pojedzie i na mineralu spokojnie właśnie ze względu na starość konstrukcji, nie ma się co z tym silnikiem tak pieprzyć i akurat tutaj można pozwolić sobie na odrobinę luzu
co nie zmienia faktu, że u nas olej będzie zmieniany co 15kkm przy LPG :szeroki_usmiech
przypomnij sobie Kolego jakie oleje były w użyciu, kiedy ten silnik wchodził :lol:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
akurat uważam, że w BSE to w ogóle nie trzeba wymieniać oleju
a pojedzie i na mineralu spokojnie właśnie ze względu na starość konstrukcji, nie ma się co z tym silnikiem tak pieprzyć i akurat tutaj można pozwolić sobie na odrobinę luzu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez natash1.6 MPI a 1.6 FSI, czy do tego drugiego motoru można zamontować też LPG, czy jest to ryzykowne/nie opłacalne?
z O2 1,6 MPI
Komentarz
-
-
Miałem opla 1.6i + lpg obecnie użytkuję megane 1,4 16v + lpg.
Czekam na tura 1.6 z lpg.
Niezniszczalnych, super oszczędnych diesli z lat 90tych (Merc-VW) już nie produkują .
Lpg 2,49zł ON- 5,03zł pozostałe koszty LPG-ON karzdy zna. :shock:
Jak to mówią wybór należy do ciebie
Zwolenników ON Pozdrawiam :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech
Zawsze na TAK
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashDo zagazowania 1.6 MPI. Czy jeszcze jakiś inny silnik wchodzi w rachubę? Czy są różne wersje silników MPI, chodzi mi o oznaczenia literowe, które są bardziej, a które mniej wadliwe/awaryjne?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Gaz tylko do kuchenek gazowych!
Takie jest moje zdanie. Miałem 3 auta z dobrymi instalacjami a później 3 diesle, OII to mój 4diesel i powiedziałem sobie - nigdy więcej gazu!
Jeśli ktoś kiedyś wymyśli silnik tylko do spalania LPG i technologicznie opracowany pod to paliwo to i owszem. Na dzień dzisiejszy każda instalacja to ingerencja w silnik opracowany pod całkiem inne zasilanie. To nie może działać dobrze...
Oczywiście wszystko IMHOO2 skradziona - szukam nowej
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBszkoda, w OII pewnie wchodzi 55 litrów butla w "koło", więc 45l tankujesz do pełna minimum.
Ile na pełnym zbiorniku benzyny przejeżdżacie a ile na pełnym zbiorniku gazu?
Myślałem o 1.2 TSI do Octavii ale rozważam też opcję doposażonego Toura II z "niby" gratisową instalacją LPG (choć jak liczyłem to cena FL Mint z 1.2 TSI podobna mi wyszła jak doposażyłem Toura, PS. dziwi mnie, że do jednego i drugiego nie ma w cenniku dołożenia haka do przyczepki ale chyba to nie problem przy zmawianiu)
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz